Sassoonilla opissa

Matka Lontooseen sujui mukavasti. Saavuimme sunnuntaina 8.7 Bayswaterin kaupunginosaan. Paikka oli ennestään tuttu, mutta edellisestä kerrasta oli aikaa yli 20 vuotta. Pian alkoi tuntua kotoiselta ja tunne; ”London I have missed you so long time” alkoi voimistua.

Sassoon Academy sijaitsee Westminsterin kaupunginosassa ja sinne pääsee suoraan metrolla Bayswaterin asemalta. Sassoon Academy on vilkas koulutuskeskus, jossa kyseisenäkin maanantaina aloitti useita koulutusryhmiä. Oppilaiden joukko on hyvin kansainvälinen. Omassa ryhmässäni oppilaita oli Hollannista, Portugalista, Romaniasta, Bulgariasta, Meksikosta, Intiasta, Latviasta, Etelä-Koreasta ja tietysti Englannista. Suurin osa kuitenkin asui ja työskenteli Lontoon alueella, mutta osa myös lähtömaissaan.  Jo toisena koulutuspäivänä joukkomme rentoutui ja olimme yhtä porukkaa. Huumorintajuisia, kohteliaita ja ihania ihmisiä kaikki oppilastoverini.

Ensimmäisenä päivänä perehdyimme Sassoon -filosofian perusasioihin: leikkausrakenteisiin ja perusmuotoihin sekä siihen, miten niitä hyödynnetään erilaisissa hiustenleikkauksissa. Toisena päivänä meitä ohjattiin Sassoon Professional -tuotesarjan saloihin sekä föönaustekniikkaan. Keskiviikkona työskentelimme mallien kanssa ja katsoimme demoja useammalta kouluttajalta. Kaikkina kolmena päivänä teimme omat mallit, joihin saimme ohjausta kädestä pitäen. Muutamia kuvia ensimmäisiltä päiviltä::

Päivät koostuivat demoista ja oppitunneista. Ensimmäisenä päivänä meitä opettivat Jan Franczak (vas.) ja Joshua Gibson.

Jokaisella oli oma työskentelypaikka ja peiliin oli liimattu lappu, johon kirjattiin mitä oli tehty. Näin varmistettiin, että joka päivä tulee erilainen leikkaus. Tässä porrastusharjoitus ja asiakkaana ihana Joan.

Jan Franczakin tekemä demomalli, klassinen boxbob, jossa tasamittainen line-leikkaus.

Sassoon Academyn arvostettu Senior Creative Director Damien Peers, jonka demoa saimme seurata keskiviikkona, Damienin taustalla kuva, joka on on osaltaan ollut inspiroimassa tämän vuoden Citizen -kokoelmaa. Kokoelma on saanut vaikutteita menneen vuosisadan eri ammattilaisten työpukeutumisesta.