Lontooseen!

Heinäkuu tuo mukanaan jännittäviä hetkiä, olen nimittäin lähdössä Lontooseen Sassoon Academylle koulutukseen. Kysymyksessä on viiden päivän mittainen ABC -leikkaustekniikkakoulutus. Vaikka onkin tullut kotimaassa osallistuttua yhteen jos toiseenkin Sassoonin tiimin järjestämään tai sitten Sassoonilta alunperin oppinsa saaneiden vahvojen ammattilaisten järjestämiin tilaisuuksiin, niin vierailu ”pääkallopaikalle” on nyt ensimmäinen. Odotukset ovat myönteisen jännittyneet; toivottavasti viikko on yhtä tajunnan  räjäyttävä, kuin ensi kosketus Sassoonin filosofiaan aikoinaan kouluttaja Antero Lahtisen opissa!

Sassonin filosofian ytimenä on Vidal Sassoonin 1960- luvulla kehittämä ajattelutapa sekä tekniikka, jolla hiukset muotoillaan yksilöllisesti asiakkaan kasvojen muodot sekä hiusten ominaisuudet huomioiden. Hiukset laskeutuvat luonnollisesti ja ovat helppohoitoiset kotona aina seuraavaan leikkaukseen saakka.  Leikkausmalleja ei määrittele mikääm muoti, vaan asiakkaan persoonallisuus, tarpeet ja toiveet hiusten suhteen. Toki Sassoon Academyn luova tiimi julkaisee iloksemme kokoelman vuosittain antaen inspiraatiota, kehittymisen ja ajattelemisen aihetta meille ammattilaisille.

Sassoonin filosofian mukainen leikkaus on teknisesti tarkka, hiukset on leikattu sopivaan mittaan huomioonottaen niiden paksuus ja taipuisuus. Se voi olla monen mittainen, rakenteeltaan tasainen, porrastettu tai kerrostettu. Geometrinen tai villi; taustalla kuitenkin tarkoin harkitut mitat ja huolellisesti leikatut linjat. Sassoonin oppeihin hurahtanut rakastaa hiusten muotoilemista eikä ole koskaan valmis, sillä siinä riittää oppimista ja haastetta koko työuran ajaksi.

Leikkaamani Sassoonin triangle cut puolipitkiin hiuksiin

Sassoonin tekniikoiden soveltamista lyhyempään malliin

Terkuin; Anne N