Tukkataikatemppuja

Minulle tehtiin ensimmäinen hiustenpidennys aikoinaan viime vuosituhannen loppupuolella. Puolipitkät hiukseni kasvoivat yhdessä iltapäivässä puoleen selkään ja tukka oli ihan aidon näköinen. Tuttavat katsoivat pitkään, mutta eivät oikein tajunneet mikä minussa oli muuttunut. Jotkut sanoivat, että onpa tukkasi kasvanut. Siihen virkkasin, että ”johan siitä on aikaa, kun viimeksi nähtiin”. Todellisuudessa semmoinen hiusten kasvu olisi vienyt 6 vuotta.

Silloin 1990-luvun lopulla erilaiset hiustenpidennykset olivat kovasti pinnalla; nähtiin ja tehtiin tavallisten pidennysten lisäksi pikkulettejä värikkäistä kuituhiuksista, rastoja ja jopa kaikenlaisia nuudeleita ja muita twistejä (pieniä muovisen näköisiä spiraalinauhoja). Joku ysikytluvun ”nuori” saattaa ajatella kuvia katsoessaan, että moisten härpäkkeiden keksijä olisi pitänyt asettaa aikoinaan syytteeseen, sen verran ihmeellisiä asioita päästä riippui.

Omat hiukseni pidennettiin aidolla hiuksella, jota ostettiin silloin Kinnuselta pitkänä nauhana. Nauhasta pätkäistiin sopivia nippuja ja kiinnitettiin liimapyssyä ja silikoniliuskaa käyttäen oman hiuksen juureen. Liima pyöritettiin sinetiksi sormet käristen tulikuumassa liimassa.

Pyssyt ja liimat ostettiin ammattilaistukuista, mutta samantapaisia välineitä ja liimoja sai ihan rautakaupastakin, joita sitten jotkut kotikäyttöön ostivatkin.  Ammattilaisten käyttämä liima oli ihan hyvää, mutta käytössä liima alkoi pehmenemään ja liimasinetit tarrautuivat toisiinsa. Lopuksi pidennysosiot tipahtelivat ja niitä sai vaivihkaa keräillä taskuun lattialta ja harjasta.

Tänä päivänä pidennystekniikat ovat kehittyneet niistä ajoista huimasti. Sinetit eivät tartu toisiinsa eikä tekijän sormet pala. Luonnollisuus on in pidennyksissä ja ne ovat osa tämän päivän hiusmuotoilua.  Itse olen tehnyt asiakkailleni pidennyksiä sinetti-, teippi- ja Mago-menetelmillä.

Tässä kaksi erilaista tukkataikatemppua, ennen ja jälkeen kuvien kera.

L Lähtökohta: vaalennettu ja värjätty hius

 

2. Hius värjättiin kevytvärillä tummanruskeaksi. Oma hius saa olla hieman tummempi kuin pidennyshius.

 

3. Sinettien kiinnitys. Asiakkaalle valittiin tummanruskeaa ja kullan värisiä raitoja. Pidennyshius BLong 60 cm. Osioita kiinnitettiin n. 200 kpl.

 

4. Tämä asiakas haluaa mahdollisimman pitkät hiuksen ja upeathan ne onkin!

 

5. Lähtökohta: Vaaleammaksi värjätyt hiukset, jotka tuppaavat ohenemaan latvasta kasvaessaan.

 

6. Tässäkin pidennyksessä kiinnitettiin n. 200 osiota. Käytimme ainoastaan asiakkaan omaa huoltohiusta, joka on kerran ollut päässä. Hyvin hoidettuna sen voi kiinnittää uudelleen irtosineteillä.

 

7. Lopputulos: väriltään luonnollinen, vaaleanruskeat osiot pehmentävät kokonaisilmettä. Tasamittainen, latvaan asti tuuhea hius.
Hiustenpidennys helpottaa arkea, kunhan jaksaa hoitaa hiusta säännöllisesti oikeanlaisilla tuotteilla. Kosteuttavat, pehmentävät ja silottavat hoitotuotteet pitävät pidennyksen kunnossa. Hiukset pestään varovaisesti sivellen ja letitetään isolle letille yöksi. Muutoin niitä voi muotoilla kuten omaa hiusta.  Pidennys kannattaa ottaa kampaajalla, jolla on siihen koulutus, sillä aivan vaaratonta lisähiuksen kiinnittäminen lähelle hiuspohjaa ei ole. Väärin asetettuna se voi vahingoittaa hiuspohjaa ja hiuksia. Ja onhan se muotoilua, kuten hiusten leikkauskin. Kuka tahansa voi hiuksen kiinnittää, mutta ammattilainen osaa katsoa kokonaisuuden; hiusten ominaisuudet, asiakkaan toiveet ja tyylin. Tässä lajissa me kampaajat olemme kuin olemmekin taikureita!