Olaplex-kokemuksia ja tulosten ihmettelyä

Kevät toi hiusalalle jotain kaivattua – ihan uuden innovaation, jota ei ole pitkään aikaan koettu. Niinhän se on, että yleensä kaikki on jo kerran keksitty ja sitten paketoidaan säännöllisin väliajoin uudestaan. Ja ei siinä mitään pahaa -rakas permanenttikin on kokenut vuosikymmenten varrella lukuisia uusia muotoja ja nimiä. 1970-luvulla miehille myytiin Mini Vogue permanentin sijasta, 1980-luvulla kukaan ei halunnut permanenttia vaan pehmennyksen, sittemmin me kampaajat olemme tehneet tukikäsittelyjä, rakennekäsittelyjä, jettingejä, tyvikohotuksia ym. Kaikki nämä permanentit toimivat kemiallisesti aivan samalla periaatteella -siinä ei ole tapahtunut muutosta vuosikymmenten aikana. Ja miettikääpä vaikka rakasta hammasharjaa, kuinka monta muotoa ja käyttöominaisuutta on keksitty ja vielä keksitään tälle muovitikulle, jonka päässä on tukku harjaksia?
Siksi tämän kevään uutuus Olaplex on ravistanut koko alaa ja tullut varsin tunnetuksi asiakkaidenkin keskuudessa nopeasti. On keksitty tuote, jolla voidaan vähentää hiusten vaurioitumista kemiallisten käsittelyjen aikana (värjäykset, vaalennukset, permanentit) sekä korjata jo aiheutuneita vaurioita. Tämän myötä hiusta voidaan vahvistaa ja palauttaa lähemmäksi alkuperäistä kuntoa.  Olaplex -sarjassa on kolme erilaista tuotetta, joita kaikkia tarvitaan hyvän lopputuloksen saamiseksi. Tuotteita 1 ja 2 kampaajat käyttävät kemiallisten käsittelyjen yhteydessä tai hoitokäsittelyinä asiakkaille. Tuote 3 on tarkoitettu kotona tehtäväksi kampaamokäyntien välillä.
                           
Hiukset vaurioituvat kemiallisissa käsittelyissä, koska tuotteiden sisältämä happi rikkoo hiuksen rakennetta ja hiuksen luonnollinen kosteus ja kiilto vähenee. Olaplexin sisältämä vaikuttava ainesosa vaikuttaa hapen toimintaan ennaltaehkäisten vaurion syntymistä käsittelyn aikana. Lisäksi Olaplexilla pystytään palauttamaan hiuksen rakennetta lähemmäksi lähtökohtaa. Tuloksena on vaalentamista ja useita peräkkäisiä värjäyksiä paremmin kestävät hiukset. Hiukset ovat käsittelyn jälkeen vahvemman tuntuiset, kiiltävämmät ja helpommin muotoiltavat kuin aikaisemmin.
Uskallan tämän nyt kirjoittaa, kun olen itse kokeillut ja tuotteen omissa hiuksissa testannut.  Oma vaalennettu puolipitkä hiukseni on aika pitkältä matkalta latvastaan huokoinen ja takkuuntuu pesun ja hoitoaineen jälkeen niin, että se on ollut vaikea selvittää. Hiuslaatuni on paksu ja kestää hyvin käsittelyjä, mutta useat vaalennusvärit ja raidat ovat tehneet latvasta ”huopatossua”, se imee veden, kuivuu huonosti ja hapsottaa kiillottomana.
Minulle tehtiin kestovärjäys vaalentamalla (ja taittamalla väriä) koko hiukseen. Värin joukkoon sekoitettiin Olaplex no. 1 aine, jonka tehtävänä on suojata hiusta värin vaikutusaikana. Huuhtelun jälkeen hiuksiini levitettiin no. 2 ja sen annettiin vaikuttaa 10 min. Kakkostuotteen tehtävänä on korjata hiuksen rakennetta lisää ja täydentää ykkösaineen tehoa. Lopuksi hiukset pestiin ja hoidettiin värikäsiteltyjen hiusten shampoolla ja hoitoaineella.
Kotikäyttöön otin Olaplex no. 3 tuotteen, jota käytin ensimmäisen kerran neljännessä pesussa värjäyksen jälkeen. Kolmostuote on samanlainen kuin kakkostuote, mutta sen vaikuttavan aineen pitoisuus on pienempi, kuin kakkosaineessa. Kotikäytössä hiukset ensin pestään ja hoidetaan hoitoaineella, sen jälkeen levitetään Olaplex no. 3, annetaan vaikuttaa vähint. 10 min. mutta mielellään pidempään. Lopuksi tuote pestään shampoolla ja hoidetaan jälleen hoitoaineella. Tämä shampoo-hoitoaine käsittely on erittäin tärkeää, sillä Olaplex on hiusta korjaava tuote, vasta hoitoaine siloittaa ja poistaa sähköisyyden.
                          8
 Olen vakuuttunut Olaplexin tehosta omissa hiuksissani. Kuva ei pysty sitä kertomaan, miltä hius tuntuu ja siinä on selkeä ero entiseen. Hiukseni on tyvestä latvaan kuin samaa hiusta, vaikka latvaosa on ollut todella huonossa kunnossa. Hius tuntuu vahvalta ja jäntevältä, tekee mieli koko ajan koskea ja vilkuilla peilistä. Ja sitähän tämä hiusten kaunistaminen on parhaimmillaan; tunnetta siitä, että hiukset näyttävät hyväkuntoisilta, kiiltäviltä ja vahvoilta. Taidan kasvattaa saman tien vähän pidemmäksi Olaplexin avulla! Suosittelen!
Ps. Mikään ihmeaine ei tämäkään ole. Hiusten käsittelyllä on aina rajansa ja hiusta voidaan ”korjata” vain suhteessa alkuperäiseen. Kampaajan asiantuntemusta kannattaa hyödyntää, kun suunnittelee omaa Olaplex -elämystä. Tervetuloa kampaajalle!